Korištenje kolačića

Politika korištenja kolačića

Ova Politika korištenja kolačića pojašnjava što su kolačići i kako ih koristimo, vrste kolačića koje koristimo, primjerice informacije koje prikupljamo korištenjem kolačića te kako se prikupljene informacije koriste i kako kontrolirati Vaše postavke kolačića. Za više informacija o načinu korištenja, spremanja i očuvanja Vaših osobnih podataka sigurnima, možete se referirati na našu Politiku privatnosti.Svoj pristanak za korištenje kolačića možete promijeniti ili ga povući u bilo kojem trenutku , putem bloga.Saznajte više o tome tko smo, kako nas možete kontaktirati te kako procesuiramo Vaše osobne podatke putem naše Politike privatnosti.Vaš se pristanak odnosi na sljedeće domene: www.sstoja2.mojweb.com.hr

Što su kolačići?

Kolačići su mali dijelovi teksta koji se koriste za pohranu malih dijelova informacija. Spremaju se na Vašem uređaju kada se blog učita na Vašem internetskom pretraživaču. Kolačići nam pomažu u osiguravanju ispravnog funkcioniranja bloga te ga čine, sigurnijim i optimiziranijima za Vašu uporabu te razumijevanju performansa bloga, kako bismo mogli analizirati što je na blogu dobro, a što bismo trebali eventualno mijenjati.

Kako koristimo kolačiće?

Kao I većina internetskih servisa, ovaj blog koristi izravne i sporedne kolačiće u više svrha.

Izravni kolačići su pretežito nužni za ispravno funkcioniranje bloga te ne prikupljaju nikakve osobne podatke.

Sporedni kolačići su oni koje blog koristi pretežito za razumijevanje performansa bloga, vrsti interakcija s našim blogom, održavanja bloga sigurnim, ponude oglasa koji su bitni za Vas te općenita optimizacija Vašeg iskustva, s ciljem poboljšanja i ubrzanja Vaših eventualnih budućih interakcija s ovim blogom.

Koje vrste kolačića postoje?

Osnovni: Neki kolačići su osnovni, kako biste mogli doživjeti puno iskustvo bloga. Omogućuju održavanje sesija korisnika i sprječavanje potencijalnih sigurnosnih prijetnji. Ne skupljaju niti koriste nikakve osobne informacije. Primjerice, ovi kolačići dozvolili bi prijavu Vašem računu na blogu, putem kojeg biste onda mogli dodavati proizvode u svoju kupovnu košaricu ili proći sigurnosne provjere.

Statistički: Ova vrsta kolačića omogućuje pohranu informacija kao što su broj posjetitelja na blogu, broj pojedinačnih posjeta, pregled stranica koje se na blogu najviše posjećuju, izvor posjeta, itd. Prikupljeni podaci pomažu u razumijevanju i analizi kvalitete kojom blog funkcionira te koje su eventualno potrebne prepravke.

Marketinški: Blog može prikazivati oglase. Ovi se kolačići koriste se za personalizaciju oglasa koji Vam se prikazuju, kako bi bili bitni isključivo za Vas. Ovi kolačići pomažu u praženju efikasnosti tih oglasa i oglasnih kampanja.

Informacije koje se spremaju uz pomoć ovih kolačića mogu koristiti i treće strane, koje izrađuju oglase, kako bi Vam mogli prikazivati oglase i na drugim stranicama koje pregledavate putem trenutnog internetskog pretraživača.

Funkcionalni: Ovi kolačići pomažu određenim ne-nužnim funkcionalnostima ovog bloga. Spomenute funkcionalnosti uključuju implementaciju sadržaja poput video materijala ili dijeljenja sadržaja blog putem društvenih mreža.

Preferencijski: Ovi kolačići pomažu pri pohrani postavki i pretraživačkih preference, poput jezika bloga, kako bi Vaše iskustvo korištenja bloga bilo što bolje i efikasnije tijekom budućih posjeta.

Kako mogu kontrolirati preference svojih kolačića?

Ako se odlučite promijeniti svoje preference po pitanju kolačića, čak i nakon svoje pretraživačke sesije, možete kliknuti na dio bloga naziva „Politike privatnosti i kolačića“. Time bi se obavijest o pristanku trebala ponovno pojaviti, omogućujući Vam time da promijenite svoje preference ili u potpunosti povučete u potpunosti.

Također, različiti internetski pretraživači pružaju različite metode blokiranja ili brisanja kolačića koje blog koristi. Postavke internetskog pretraživača je moguće promijeniti na način da pretraživač blokira/briše kolačiće. Ako želite saznati više o tome kako upravljati kolačićima ili ih brisati, posjetite wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.